Profielteksten

Deelnemende masseurs 2017

 

Derek Verweij - Polariteitsmassage

Massage is zeer geschikt voor mensen met stress-gerelateerde klachten of burn-out verschijnselen. Het is daarnaast een goede ondersteuning wanneer je een lichamelijk zwaar beroep hebt, veel sport, danst en/of werkt aan spieropbouw. Massage is geen luxe, maar onderhoud van het lichaam.
Ik werk vanuit de principes van polariteitsmassage, bedoeld om uitersten dichterbij elkaar te brengen in een flexibele balans, waardoor je weer kracht en ruimte gaat ervaren. De grepen die ik toepas zijn geïnspireerd op de vier elementen aarde, vuur, water en lucht. Zo helpen de aarde-grepen je gronden en je lichaamsbewustzijn verhogen, terwijl de vuur-grepen je nieuwe energie geven.
www.massagederuimte.nlHuub Pardoel - Stoelmassage

Stoelmassages geef ik op diverse locaties, in mijn eigen praktijk en bij bedrijven voor medewerkers. Een stoelmassage geeft veel ontspanning en aandacht voor plekken met spanning of pijnklachten. Ideaal voor cliënten die veel zittend werk doen. In de stoelmassage wordt de druk toegespitst op de voorkeuren van de cliënt en op de aanwezige klachten. Voor iedereen die zichzelf een moment van ontspanning gunt en eventueel klachten ervaart rondom nek, schouders en rug. Tevens een mooie kennismaking voor wie vervolgens een ontspanningsmassage met olie wil ontvangen.Ilona Weg - Voetreflexologie gericht op ontspanning en detox

Voetreflexologie is voor alle leeftijden en levensfases. Het werkt ontspannend en is bij veel klachten inzetbaar. Het is een therapie die je in staat stelt jezelf te helpen, te genezen, in een betere conditie te brengen en/of te houden. Door druk uit te oefenen op zenuwuiteinden en reflexpunten op de voeten komt er een reactie in dat deel van het lichaam dat overeenkomt met de reflexzone.Het is een aanzet om je natuurlijke balans te herstellen en het zelfgenezende vermogen van je lichaam te activeren. Bij klachten wordt na een uitgebreid gesprek de juiste behandelmethode bepaald. Dat kan voetreflexologie, Dorntherapie, een Breussmassage, NMT of een combinatie hiervan zijn.
www.sensaa.nlMachteld Aberson - Stoelmassage

Psychische klachten kunnen leiden tot lichamelijke ongemakken en langdurig lichamelijk lijden kan tot gevolg hebben dat je geestelijk in onbalans raakt. Als holistisch coach zie ik het lichaam als geheel: lichaam en geest werken als team samen. Voel je stress of andere klachten die je belemmeren in je dagelijks leven, dan kan ik passende begeleiding bieden; niet alleen door gesprekken, maar ook door ademcoaching en wandelcoaching. Daarnaast bied ik door het geven van stoelmassages lichamelijke ontspanning, die ondersteunend werkt bij het aanpakken van de geestelijke problematiek.
www.lichtelucht.nlJacob Leppers - Emotionele bewustzijnsmassage

Bij Optimos Massagepraktijk kun je terecht van ontspanning tot pijn gerichte klachten.Massage is voor mij een middel naar de achterliggende oorzaken van diverse klachten.Denk daarbij aan hoofdpijn, vermoeidheid, druk zijn in het hoofd, emotionele vraagstukken Net als paracetamol voor hoofdpijn, je kunt de pijn bestrijden, maar dat neemt nog niet de oorzaak weg. Specialisme bij Optimos Massagepraktijk is het bewust worden van lichaam en geest. Het lichaam vertelt alles, de kunst is het te verstaan.
www.optimos.nlLoes van Schaijik - Massage, Fysiotherapie

Vanuit sportmassage en triggerpointcoaching ben ik mijn expertise gaan verbreden en verdiepen met de opleiding Fysiotherapie. Dat betekent voor u dat ik als fysiotherapeut veel met mijn handen voel en werk. Ik ben gespecialiseerd in fascia, bindweefsel: het geheel van samenbindend weefsel van huid tot op het bot, tussen handen voeten en hoofd. Het is het weefsel dat ons lichaam tot één geheel maakt. Ik kijk holistisch en vind verbanden tussen oorzaak en gevolg. Door allerlei stress kan uw lichaam samenspannen, klachten geven, en weer stress veroorzaken. Daarom zal ik op deze massagemiddag uw nek/schouders een ontspannende massage geven. En ik geef ontspanningsmassages bij Schoonheidssalon ZieZo huidverzorging, pedicure en visagie.
www.Quatre-mains.orgRungrat Wilaiket - Traditionele Thaise Massage of Thaise Yoga Massage

Traditionele Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. De massage die ook wel 'Yogamassage' wordt genoemd, bestaat uit een op elkaar afgestemde en zeer doeltreffende combinatie van yoga, massage en acupressuur. Je wordt door de masseur gerekt en gestrekt en tegelijkertijd gemasseerd. Omdat jij zelf niets hoeft te doen kun je de yoga strekkingen in een diepe meditatieve ontspannenheid ervaren. Hierdoor verbetert de doorbloeding en worden afvalstoffen versneld afgevoerd. Pijn vermindert of verdwijnt, de flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en je houding verbetert. En dat is precies wat veel mensen nodig hebben.
www.wilaiket-thaimassage.nlJeanine Verhagen - Holistische Massage

Holistische Massage is een invoelende massage en gaat uit van het 'Zijn met wat erop dit moment Is'. Door aandachtig en in de diepte te voelen wat er NU is en er bij aanwezig te zijn, kan bewustwording en loslaten plaatsvinden. Lichaam en geest spelen beiden een rol bij klachten. Klachten in één gebied van het lichaam kunnen het effect zijn van een vastzitten elders, en/of kunnen een effect hebben op een ander lichaamsdeel. We onderzoeken dit samen. Ik bied je een veilige ruimte om dieper in contact te komen met je eigen lijf. Dat doe ik door je liefdevol, invoelend en diepgaand aan te raken. In mijn praktijk maak ik intuitief gebruik van verschillende massage technieken als holistische massage, klassieke massage, energetische massage, ontspannings massage, triggerpoint massage, geur, klank, helende kruiden, coaching, Reiki en ander energiewerk.
www.arinya.nlKerstin Guhl

Kerstin Guhl - Massage op tafel of stoel

Massage helpt om pijn en stijfheid te verminderen, bewustwording te vergroten en gewoon te relaxen.
Ik bied verschillende ontspanningsmassage vormen aan zoals Integratieve Massage, Lomi Lomi Massage, Hotstone Massage en Dynamische Massage.  

Bij fysieke klachten kan een klachtgerichte massage behandeling verlichting geven. Verschillende technieken kunnen worden toegepast zoals b.v. Diepweefsel- en Bindweefsel massage, Manuele lymfedrainage, Cupping, elastisch tapen, cranio sacraale-, Dorn-, Triggerpoint- en voetreflextherapie.
www.sevati.nl

Jeffrey van de Locht - Energetische massage

Energetische Massage is een massage waarbij ik zowel op het fysieke lichaam werk als in het energieveld van de persoon. Met deze unieke combinatie kan een betere ingang gecreëerd worden en een uitstekende oplossing zijn voor een beter welbevinden of een voorspoedige heling.

Met mijn handen maak ik plukkende, afslaande, knedende of strijkende bewegingen. Dit kan op, boven of langs het lichaam plaatsvinden. Hierbij vindt er een bepaalde energieoverdracht plaats die de energiehuishouding van de persoon ten goede komt. Op deze manier wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken.
www.heelthuis.nl

Marieke Rekswinkel - Voet(reflex)massage

Ontspannende voet(reflex)massages op een massagetafel of in een ligstoel.
Voetreflexmassage is een natuurlijke vorm van genezen, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Dit gebeurd via drukpunten op de voet.
Naast voetreflex- geef ik in mijn praktijk ook metamorfose-, hot stone-massages en reiki.
Ontspannende behandelingen voor klachten als stress, hoofdpijn, nek- en rugklachten etc.
www.voetreflex-wageningen.nl


Tallien van der Wal - Rebalancing (op massagetafel)

Luister jij wel naar je lichaam?
Rebalancing is een lichaamsgerichte behandeling die door aanraking/massage, meditatie en gesprek, je een heldere kijk geeft op je situatie. In het leven van alledag ligt de nadruk vaak op denken. Wat je denkt in je hoofd kan je terugvinden in het lichaam. Als je je bewust wordt van die vertaalslag kan er iets veranderen.
Met Rebalancing word je je bewust van spanning en wat dat zegt. Wat heeft jouw lichaam te vertellen? Deze bewustwording is onderdeel van het proces om meer rust, ontspanning en balans te vinden.
www.luisternaarjelichaam.nl